Brány Medkova vinařství budou letos pravidelně otevřené. A tak můžete během svého víkendového výletu na Slovácko zavítat na skleničku v příjemné atmosféře Medkovic útulné zahrady.
Naše vinařství je v klidné vesnici Sady. Do centra Uherského Hradiště je to na kole jen kousek (3 km), ale ten klid! Kdo k nám zavítal, snadno zapomněl na shon rušného města. V zahradě, kde se můžete uvelebit v jedné ze dvou pergol anebo na dece na posečené trávě, můžete vychutnávat plnou chuť a vůni našich vymazlených vín, domácích dobrot, a přitom se kochat výhledy do krajiny.
Naše nefiltrovaná vína se pyšní bohatostí v chuti a vůni. A protože jsou minimálně sířená a nepřidáváme do nich žádné “zlepšováky”, nebývá po nich bolehlav ani břichabol. 🙂 A tak si můžete se skleničkou v ruce udělat pohodové odpoledne či podvečer, a přitom budete mít pohodové i ráno.
Ať už jste milovníci dobrého vína, turisté, cyklisté nebo pejskaři, brána do našeho vinařství je pro vás otevřená. Po krásné procházce z města nebo výletu po okolí si u nás můžete odfrknout a užít si chvíli pohody se sklenkou kvalitního vína.
K zakousnutí budou k mání domácí klobásky, domácí masové pomazánky z dlouho pečeného vepřového na víně, krájené sýry, pečivo a čerstvě pražené mandle (na kterých si my osobně moc rádi ulítáváme). A když dojde na věc, i to espresso vám rádi připravíme.
V nabídce budeme mít vedle stálé nabídky vín i vína tematicky zaměřená. Těšit se můžete na:
Pálava nemusí být vždycky sladká! A může ve vás vyvolat tolik odlišných zážitků jako byste vlastně pili pokaždé jiné víno. A taky že budete. Během června u nás můžete ochutnat tuto nejoblíbenější českou odrůdu v podobě medového výběru z bobulí, meruňkovou, suchou, barikovanou a tradičním způsobem zpracovanou kořenitou Pálavu.
2.6. – 3.6.
16.6. – 17.6.
Vína zpracovaná moderními postupy bývají svěží, hravá a intenzivně voní. Budete moci ochutnat Hibernal, který je podle nás hrdinou každé párty. V chuti si nese broskve, angreštový džem a bylinky. Anebo méně známá a nesmírně zajímavá ananasová Saphira, hruškový Johanniter a nebo tropicko-ovocný Solaris.
30.6 – 1.7.
7.7. – 8.7.
V prostřed léta budete moci porovnat vína zpracovaná moderním způsobem s víny zpracovanými tradičními vinařskými postupy. Možná vás překvapí, jak velké rozdíly mohou pak u stejných odrůd vzniknout. Vedle hravých a lehkých moderních vín můžete u stejných odrůd odhalit těžší, bylinější a kořenitější tóny. K porovnání na vlastní chuťové pohárky v termínu:
28.7. – 29.7.
Pro milovníky klasiky budeme mít připravené odrůdy, které už se buď moc často nevidí nebo nejsou pro každého. Třeba takové Sylvánské zelené – jak je ho málo, tak je to pro nás naprosto dokonalé bílé víno. Nebo takový pěkně zralý Ryzlink rýnský – ocení ho hlavně vinný klasik, který už má něco nachutnáno. A ten si pak může opravdu pochutnat.
4.8. – 5.8.
Barikovaná vína dostávají zráním ve francouzských dubových sudech specifickou chuť i vůni. Některé odrůdy zesládnou a zesmetanoví, u některých jakoby se úplně změní jejich charakter. Ochutnat budete moci naše červená i bílá barikovaná vína. Mezi našimi oblíbenci třeba barikovaný Johanniter, který ve vůni i chuti připomíná Bounty tyčinku bez cukru. Přijdete ochutnat?
25.8. – 26.8.
Září může být pro někoho pracovně pěkně hektické. A tak proč si život v takovou chvíli neosladit dobrým vínem? Budeme mít připravené výběry z hroznů a bobulí, které po sobě zanechaly přirozený zbytkový cukr. Život si můžete osladit o víkendu:
22.9. – 23.9.
Začátkem října pro vás budeme mít připravené burčáky a nápoje v různé fázi rozkvašenosti. Takové, které mají svou chutí nejblíže k hroznům. Perlivé nápoje z hroznů bez kapky síry (a tedy bez bolehlavů) u nás můžete ochutnat v pátek a sobotu:
6.10. – 7.10.
Těšíme se na vás!
Medkovi