CZ EN DE PL

Tematické víkendy s nefiltrovanými víny ve vinařství Medek

Tematické víkendy s nefiltrovanými víny ve vinařství Medek

Brány Medkova vinařství budou letos pravidelně otevřené. A tak můžete během svého víkendového výletu na Slovácko zavítat na skleničku v příjemné atmosféře Medkovic útulné zahrady.

Naše vinařství je v klidné vesnici Sady. Do centra Uherského Hradiště je to na kole jen kousek (3 km), ale ten klid! Kdo k nám zavítal, snadno zapomněl na shon rušného města. V zahradě, kde se můžete uvelebit v jedné ze dvou pergol anebo na dece na posečené trávě, můžete vychutnávat plnou chuť a vůni našich vymazlených vín, domácích dobrot, a přitom se kochat výhledy do krajiny.

Po našich vínech jsou pohodová i rána

Naše nefiltrovaná vína se pyšní bohatostí v chuti a vůni. A protože jsou minimálně sířená a nepřidáváme do nich žádné “zlepšováky”, nebývá po nich bolehlav ani břichabol. 🙂 A tak si můžete se skleničkou v ruce udělat pohodové odpoledne či podvečer, a přitom budete mít pohodové i ráno.

Ať už jste milovníci dobrého vína, turisté, cyklisté nebo pejskaři, brána do našeho vinařství je pro vás otevřená. Po krásné procházce z města nebo výletu po okolí si u nás můžete odfrknout a užít si chvíli pohody se sklenkou kvalitního vína.

Domácí a čerstvé dobroty k zakousnutí

K zakousnutí budou k mání domácí klobásky, domácí masové pomazánky z dlouho pečeného vepřového na víně, krájené sýry, pečivo a čerstvě pražené mandle (na kterých si my osobně moc rádi ulítáváme). A když dojde na věc, i to espresso vám rádi připravíme.

Můžete zaskočit na skleničku nebo i pro celou láhev

V nabídce budeme mít vedle stálé nabídky vín i vína tematicky zaměřená. Těšit se můžete na:

Pálava 5x jinak

Pálava nemusí být vždycky sladká! A může ve vás vyvolat tolik odlišných zážitků jako byste vlastně pili pokaždé jiné víno. A taky že budete. Během června u nás můžete ochutnat tuto nejoblíbenější českou odrůdu v podobě medového výběru z bobulí, meruňkovou, suchou, barikovanou a tradičním způsobem zpracovanou kořenitou Pálavu.

2.6. – 3.6.

16.6. – 17.6.

Moderní odrůdy

Vína zpracovaná moderními postupy bývají svěží, hravá a intenzivně voní. Budete moci ochutnat Hibernal, který je podle nás hrdinou každé párty. V chuti si nese broskve, angreštový džem a bylinky. Anebo méně známá a nesmírně zajímavá ananasová Saphira, hruškový Johanniter a nebo tropicko-ovocný Solaris.

30.6 – 1.7.

7.7. – 8.7.

Srovnání moderního a tradičního vinařského stylu

V prostřed léta budete moci porovnat vína zpracovaná moderním způsobem s víny zpracovanými tradičními vinařskými postupy. Možná vás překvapí, jak velké rozdíly mohou pak u stejných odrůd vzniknout. Vedle hravých a lehkých moderních vín můžete u stejných odrůd odhalit těžší, bylinější a kořenitější tóny. K porovnání na vlastní chuťové pohárky v termínu:

28.7. – 29.7.

Tradiční odrůdy

Pro milovníky klasiky budeme mít připravené odrůdy, které už se buď moc často nevidí nebo nejsou pro každého. Třeba takové Sylvánské zelené – jak je ho málo, tak je to pro nás naprosto dokonalé bílé víno. Nebo takový pěkně zralý Ryzlink rýnský – ocení ho hlavně vinný klasik, který už má něco nachutnáno. A ten si pak může opravdu pochutnat.

4.8. – 5.8.

Zrání ve dřevě

Barikovaná vína dostávají zráním ve francouzských dubových sudech specifickou chuť i vůni. Některé odrůdy zesládnou a zesmetanoví, u některých jakoby se úplně změní jejich charakter. Ochutnat budete moci naše červená i bílá barikovaná vína. Mezi našimi oblíbenci třeba barikovaný Johanniter, který ve vůni i chuti připomíná Bounty tyčinku bez cukru. Přijdete ochutnat?

25.8. – 26.8.

Dezert ve sklenici

Září může být pro někoho pracovně pěkně hektické. A tak proč si život v takovou chvíli neosladit dobrým vínem? Budeme mít připravené výběry z hroznů a bobulí, které po sobě zanechaly přirozený zbytkový cukr. Život si můžete osladit o víkendu:

22.9. – 23.9.

Rozkvašená vína a burčáky

Začátkem října pro vás budeme mít připravené burčáky a nápoje v různé fázi rozkvašenosti. Takové, které mají svou chutí nejblíže k hroznům. Perlivé nápoje z hroznů bez kapky síry (a tedy bez bolehlavů) u nás můžete ochutnat v pátek a sobotu:

6.10. – 7.10.

 

Těšíme se na vás!

Medkovi

Může vás také zajímat:

02. 9. 2024
Hvězdami gastrofestivalu budou Sapík, Langerová i tetičky ze Slovácka
Gastofestivaly jsou v dnešní době univerzálním lákadlem na lidi. Platí to nejen o České republice, ale prakticky o celém světě. I proto už milovníci dobrého ...
20. 8. 2024
Září na Slovácku bude plné slavností vinobraní
Léto se pomalu blíží ke konci, a to na Slovácku znamená jediné – příchod burčákového období a vinobraní, jednoho z vrcholů turistické sezóny. Pokud nemáte ...
16. 8. 2024
Letní novinky na Slovácku - druhá část
Venkovní teploty lámou rekordy a vy přemýšlíte, kde si užijete zbývající prázdninové dny? Přinášíme vám několik novinek, které vás při pobytu na Slovácku čekají.  Kempus ...
Nastavení preferencí
Zde si můžete přizpůsobit soubory cookie podle kategorií dle vašich preferencí a potřeb.
Nutné cookies pro provoz webu
Tyto cookies zajišťují důležité funkce webových stránek. Používají se například pro zabezpečení, správu sítě, přístupnost a základní statistiky o návštěvnosti. Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies.
Výkonnostní cookies
Podle vašich zájmů tyto cookies umožňují správně zobrazit konkrétní obsah a reklamy na stránkách třetích stran a sociálních sítí.
Analytická cookies
Slouží pro zlepšení fungování webových stránek tím, že posílají informace o tom, jak stránky využíváte.
Souhlasím se všemi cookies
Uložit nastavení