Vůně zabijačky, pečených buchet, fašankové masky, veselé písně a tance. Tak bude vypadat sobota ve Skanzenu Rochus!
Masopustní období trvající od Tří králů do Popeleční středy bylo vždy časem zábav, bujarého veselí a také časem zabijaček, které neodmyslitelně patřily ke koloritu zimní slovácké vesnice. Během akce Slovácká zabijačka, která se uskuteční v sobotu 15. 2. 2020 od 11.00 do 15.00 hodin, návštěvníci poznají, jak taková tradiční zabijačka probíhá a co všechno k ní patří. „Návštěvníci určitě rádi ochutnají čerstvé jitrnice, tlačenku, ovarovicu, klobásky a mnoho dalších specialit přímo od šikovného řezníka. Zabijačkové dobroty bude pak možné zapít Jarošovským pivem. A protože ke každé pořádné zabijačce patří také dobré buchty, nebudou chybět domácí báleše a patenty, ani fašankové koblihy nebo boží milosti,“ zve na akci všechny milovníky tradiční slovácké kuchyně organizátorka Petra Pavelčíková.
„Snažíme se široké veřejnosti co nejvěrněji přibližovat život na dědině v minulém století, návštěvníci se tak seznámí s masopustními tradicemi a fašankovými zvyky. Folklorní soubor Olšava předvede průvod v maskách a mečový tanec. Děti si vyzkouší svůj um v tradičně zaměřené tvořivé dílničce,“ doplňuje ředitel skanzenu Jan Blahůšek.
Přijďte si užít masopustní veselí a vychutnejte si ve skanzenu Rochus zimní Slovácko všemi smysly!
Petra Pavelčíková
petra.pavelcikova@parkrochus.cz
+420 773 785 017